Komunikat o błędzie

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls w menu_set_active_trail() (linia 2404 z /home/piwwawa/domains/piwwawa.com.pl/public_html/includes/menu.inc).

Nieprawidłowa jakość żywności pochodzenia zwierzęcego

1. Obrót detaliczny żywnością pochodzenia zwierzęcego jest pod nadzorem państwowej inspekcji sanitarnej. 

 

2. Jak rozszyfrować numer weterynaryjny producenta?

 

Pierwsze dwie cyfry to symbol województwa.

Drugie dwie cyfry to symbol powiatu.

Trzecia para cyfr oznacza rodzaj produkcji. 

Ostatnie cyfry to kolejny numer danego zakładu w swoim rodzaju produkcji. 

 

Klucz do poszczególnych powiatów.

 

Województwa:

02.Dolnośląskie 1, 2

04.Kujawsko-pomorskie

06.Lubelskie

08.Lubuskie

10. Łódzkie

12. Małopolskie

14.Mazowieckie 1,2 Uwaga - m.st. Warszawa nr 65

16. Opolskie

18.Podkarpackie

20.Podlaskie

22.Pomorskie

24. Śląskie 1,2

26.Świętokrzyskie

28.Warmińsko-mazurskie

30. Wielkopolskie 1, 2

32. Zachodniopomorskie

 

 

Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 września 2010 r. w sprawie sposobu ustalania weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego.

 

Rejestry wszystkich podmiotów nadzorowanych przez dział bezpieczeństwa żywności Inspekcji weterynaryjnej są na stronie GLW pod nagłówkiem "Biuro Bezpieczeństwa Żywności Pochodzenia Zwierzęcego".